Talajkondicionálók

Humin Garden Plus-Sol 1 liter

Folyékony humusz Talajkondicionáló szereinkkel biztosítható a talajerő javítása és/vagy szinten tartása, de terméketlen talajterületeket is ültetésre alkalmassá tesz, legyen az akár egy építkezéssel terhelt hely.

Talajkondicionálók használatával megadhatja a növényeinek azt, amire szükségük van.

Bió módszerek, talajkondicionáló hatóanyagok használatakor nem csak a talajt védjük és építjük vissza eredeti állapotára, hanem az emberi egészségünket is és védjük és a környezetünket.

Ezért bátran merem javasolni használatát mindazoknak, akiknek számít, hogy mit hagynak örökül maguk után.

Mire való a talajkondicionáló

Talajkondicionáló szerek használatával a talaj kondTalajkondicionálókícióját tartjuk karban és a kapcsolatot erősítjük a növénnyel, hogy a talaj szolgálja a növényt. Mert a növény a talajban támaszkodik, de onnan táplálkozik és onnan szívja az éltető vizet is.

Sok kert szenved attól, hogy a talaj rossz minőségű, ilyenkor hiába a tápláljuk a növényeket, azok nem lesznek képesek felvenni a kellő mennyiségű tápanyagot, ha a mikrobiom szegényes minőségben van jelen a földben, nincs levegő/ víz háztartása. Ezt a hiányosságot tudjuk pótolni az Esstence gilisztahumusz oldat kijuttatásával.

Milyen a jó talajkondicionáló

Humin Garden Plus granulátum használata a talaj humuszkészleteinek visszaépítését segíti, mert az elmúlt évtizedek alatt a műtrágya használata nem építette csak elhasználtatta a növénnyel talajban lévő tartalékot. A talajkondicionáló granulátum hidrolizált eljárással készült, ami azt jelenti, hogy gyorsan olvad és a gyepre kiszórva néhány öntözéstől talajba jut.

A granulátum talajba művelve annak pufferképességét gyors beépülésével éri el, kelátkötő tulajdonságával pedig a kijuttatott tápanyagot magához ragadva, nem engedi kimosódni a talajból.

Folyadék változata a Humin Garden Plus- Sol ami sokkal koncentráltabb, kevés mennyiség használatával kimagasló eredményeket lehet elérni növényállomány permetezésekor. A fulvósav természets gombaölő hatással bir, ezért a vegyszerek használatát legtöbb esetben ellehet kerülni, de együtt is alkalmazható.

Mint levéltrágya a gyep gombabetegség távoltartásában a benne lévő fulvosav (kismolekulájú) könnyen felvehető hatása érvényesül.

Az Amalgerol gyógynövényes talajkondicionáló, támogatja a kertünk számára hasznos mikroorganizmusok szaporodását, valamint javítja a talaj-levegő vízháztartását. Gyep gyakori permetezésével kimagasló eredményt lehet elérni 1-2 szezon alatt, mert a szerves kolloidképződést segíti.

Hogyan lehet kijuttatni a talajra

Amennyiben terméketlen, vagy építkezésnek kitett, károsodott területet szeretne beültetni, kertet kialakítani, akkor szervesanyagok használatával a granulátum és a folyadék is egymenetben beművelhető a talajba.

Mivel ezek természetes anyagok én bátran merem használni és ajánlani is. De használat előtt nem árt, ha az ember tisztában van azzal, hogy a HUMINSAVAK barna, fekete színűek, ezért felhasználáskor ezt figyelembe kell venni. Ugyanis a gyep vagy a kert melletti térköre, járófelületekre ne jusson, mert elszínezi.

Talajkondicionáló éves felhasználása, gyakorisága

A granulátumot éves szinten négy alkalommal ajánlott kiszórni a gyep felületére.Mindig fűnyírás után végezzünk kezelést . Öntözünk néhány napig, hogy elolvadjon a tápanyaggal együtt. A folyadékokat pedig akár kéthetente estefelé permetezzük ki, amikor már használaton kívül van a gyep és másnap leöblítjük a levélzetről reggeli. A kora délelőtti órákban,ha nincs öntözés aznap.

Forrás :https://kertfuvesites.hu/Humin-Garden-Plus-Sol-1-liter